2024-05-25
系呢个落紧雨嘅happy friday 嘅晏昼同朋友系尖沙咀行紧嘅时候,突然想揾个地方可以坐喺度睇住雨景听住雨声边食边饮甘倾下计。好多思绪充斥住,想揾个地方放低,行行下见到一间餐厅里面见到有个 decorate左个“放下您的心事”嘅corner,谂都唔谂就即刻入去。入咗去先知原来呢一间系一间日头系社企cafe,夜晚系bar嘅地方,有少少感觉似系天使与魔鬼嘅交融。呢度日头致力培训一d年轻有梦想嘅咖啡师,果然好有heart。社企绝对值得支持🩷🩷🩷📌相片打印latte因为GG贪玩见到有部机可以打印一张相落杯latte 度,郁到个杯泥影相拍片想share 比朋友睇就影响左打印出泥个成品🙈🙈🙈咖啡师一见到就即刻提出再试多杯,务求出品完美,值得欣赏🥰🥰🥰第二次制作相当成功,而打印出泥嘅男女公仔竟然饮到底都仲拖住手,寓意相爱到底甘,系我最向往执子之手与子偕老嘅爱情。好大suprise 👫👩❤️👨大家泥庆祝生日、周年纪念绝对可以比到惊喜对方。📌黑松露忌廉杂菌鱿鱼墨鱼咀意大利粉黑松露控嘅我无法抵抗佢嘅诱惑,杂菌鱿鱼墨鱼咀都好多,意粉系我钟意嘅质感,忌廉香浓滑溜,大爱😍📌酱香南瓜带子蟹肉意大利饭平时唔食
社企绝对值得支持🩷🩷🩷
📌相片打印latte
📌黑松露忌廉杂菌鱿鱼墨鱼咀意大利粉
📌酱香南瓜带子蟹肉意大利饭
平时唔食南瓜嘅我,竟然差唔多比我食晒,想一啖都唔留比朋友。清幽嘅南瓜同粒粒嘅带子仲有一丝丝嘅蟹肉出奇地夹,配上意大利饭perfect match🤗
📌沙律
一大盘mix 上酱汁劲大方
📌小食拼盘
鸡翼蟹钳带子都炸得岩岩好,冇油腻感
📌冻桂花乌龙
系炎炎夏日解渴一流,桂花嘅清香都唔会掩盖左乌龙嘅茶味
食完又系时间出去冒雨湿身,继续上路去K11 Musea 睇戏lu💪🏻💪🏻💪🏻
@ygc_3268
📍永共尝