2017-01-19 1113 浏览
今日单人匹马黎到炮台山电气街附近, 因为肚子我关系所以自己找寻食店, 一路寻之下嚟到呢间梦见屋, 见到门面以及食物感觉都OK所以就走咗入嚟啦! 一到黎开openrice先发现有好多负评😨😨😨唔系挂.....😅唔怪得知餐厅入边唔算太多人啦心入面其实好惊中伏🙈🙈🙈 但又尾费事离开, 最后拣咗一个午餐, 挑战一下自己嘅眼光因为午餐系套餐关系所以有包餐汤以及饮品蘑菇白汤, 个颜色的确有点似乳白色白白的西汤饮有点奇怪, 质感比较希, 饮落好奶味的忌廉汤, 唔知以为自己饮紧🍼🙈🙈🙈菠菜三文鱼意粉个西汤饮左之后已经开始好惊自己真系中咗伏, 幸好嘅系意粉卖相都几靓, 令到自己放心左少少菠菜三文鱼意粉既意粉味道都ok, 意粉生熟程度控制得几好, 口感都会过林或者太过硬, 食落软硬适中而且忌廉味控制得几好, 加上煮过的三文鱼令到忌廉汁意粉多咗一从鱼嘅味道, 整体方面食落味道都不错👏🏻👏🏻👏🏻 真系令我放下心头大石🙈味道尚可接受, 不过如果再来附近的话应该会尝试其他餐厅, 希望可以找寻到咁多好嘢食
唔系挂.....😅唔怪得知餐厅入边唔算太多人啦
因为午餐系套餐关系所以有包餐汤以及饮品
蘑菇白汤, 个颜色的确有点似乳白色
菠菜三文鱼意粉

2017-01-05