2018-02-26 857 浏览
喺最冻果日就最很想吃热呼呼又易入口的食物,食软绵绵的粥就最好不过😍之后就去左我爸妈以前拍拖既饭堂,强记鸡粥试试佢驰名既鸡粥啦😋年轻人总系诸多猜疑,究竟鸡粥可以有几好味呢?真系要试过先知!佢粥底好绵,米饭唔会好硬或过分大粒食耐左冻左又唔会变水😌👏🏻粥底亦超级香浓鸡味!但出奇地唔会有油腻感👍🏻鸡肉份量标准🤤亦唔会比哂d骨你👏🏻喺咁冻既天气 食一碗热腾腾的鸡粥🍲呢d咪系幸福啰🤤当然要试试烧乳鸽啦🤑虽然乳鸽都无乜肉食嫁喇😹但识食一定系食佢热辣辣脆卜卜既皮啦😍上菜时烧乳鸽超新鲜 肉质同肉汁都好平均 目测系即叫即做👍🏻 外皮仲系脆卜卜嫁😋再配埋重口味人士必点既淮盐👏🏻🤑真系好好味呀!!!!总括而言,我都几推介强记比各位,价钱合理,份量合理,我十分认同「越平民既野就越难煮得好」这句说话,希望下次可以叫多d人去叫下小菜食😋🍲💓
年轻人总系诸多猜疑,究竟鸡粥可以有几好味呢?
真系要试过先知!
鸡粥

佢粥底好绵,米饭唔会好硬或过分大粒
食耐左冻左又唔会变水😌👏🏻
粥底亦超级香浓鸡味!但出奇地唔会有油腻感👍🏻