2023-08-27 503 浏览
夜晚去完街返屋企,老公话口淡淡想买碗糖水返屋企食滋养润一下,我就提议食金满堂品,因为呢间野长期坐满人, 而等堂食同外卖既人都唔少, 有信心保证丫.老公系芋圆爱好者 ,所以今次我就帮佢拣左个叫杏花村(冻)既糖水,入面有小丸子,芋圆,芒果, 豆花同杏仁露,一碗42蚊,入面既材料丰富,每一匙都占满各款既材料, 芋圆同小丸子够烟靭弹牙,芒果今次略酸, 如果可以笨返少少会更好,而豆花同杏仁露出奇地夹, 两者味道合而为一,有豆味既嫩滑之余更带有淡淡既杏仁香甜,每一口都系满满既幸福感,我地好欣赏佢既甜品唔会过甜,令人食得好无负担而且感觉好清新,唔会有罪恶感,更加令人想去完又再去.唯一可以改善既地方就系唔够冻, 可能天气热, 外卖拎到返屋企已经无左冰冻既感觉,如果可以提供小块dry ice 作冰震作用,我相信会更加好.绝对会再帮衬试其他野, 大推.