2017-07-20
近来开左好多间日式梳乎厘班戟店,价钱由廿几蚊去到百几蚊都有,之前系日本食过念念不忘,于是揾左呢间好评度几高嘅一试~虽然呢间"bar"无得坐系度食,但胜在有唔同味道嘅班戟拣。我地首先叫左:原味梳乎厘班戟,一份有两件嘅梳乎厘班戟只系29蚊咋!班戟放落口软绵绵,梳乎厘制成班戟令口感无咁空气,加埋忌廉同糖粉令味道更为香甜,口中仍然留有一丝蛋香!由于太好味嘅关系,所以再叫多左个:日本蜜瓜梳乎厘班戟配蜜瓜雪糕呢个系限定口味,想食生果同雪糕叫呢个就啱唒,蜜瓜份量比想像中同图片多好多,每件都大大粒!蜜瓜味道清甜,无平时食个种甜到漏嘅感觉(可能系日本同内地蜜瓜嘅分别)食落好清新,佢仲好细心去左皮,企系度揸住食都好方便~蜜瓜雪糕味道几好,甜得黎唔漏,配埋蜜瓜同班戟一齐食好正!之前听讲要排一个钟队,可能寻日落大雨所以无乜人,如果唔需要等多过一个钟嘅呢间班戟店值得再黎!
日本蜜瓜梳乎厘班戟配蜜瓜雪糕