2022-09-18 314 浏览
无老锅 (铜锣湾).相信以前飞得台湾多嘅香港人一定有拣一日要食无老锅,自从香港开左full booking到爆,八月尾朋友想食竟然要约我十月尾先有得食😨 难得今个星期五齐齐放半日,拿拿临食个午市唔洗等!💜🤭.▪️冰淇淋豆腐锅+无老辣香锅 ▪️.火锅呢到系按人头收费,每位$78 per head。鸳鸯锅一枱再加$88,黎食嘅话多几个人都唔介意比多$88🤭大家都知呢到卖点系任食面包豆腐同鸭血,所以呢到有minimum charge $250/per head. 不过其实咁耐无食过嘅我地基本上都实过🤭 冰淇淋豆腐要渌十五分钟先食得,个人觉得呢个又几保持到水准,好香有股奶油味咁。但个辣锅反而有啲失望,叫佢最主要为食鸭血,可惜煲耐左愈黎愈咸,同埋平时隔离有四支加汤,原来叫店员可以加原汤(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️综合饺 ▪️.分别系蛋饺,鱼皮饺及燕饺。$118每样有4粒,最大期望系蛋饺可惜唔算好好食,又无乜蛋味( ・᷄ὢ・᷅ ).▪️ 排骨酥(台湾直送〉 ▪️.呢个系想警戒大家唔好嗌ಠ_ಠ 个个都比台湾直送吸引左,呢啲咁嘅排骨炸粒以为即食,但原来系要渌…3-5mins…佢系台湾炸完急冻再送黎渌,想像一下食系咩味🥲 就系
无老锅 (铜锣湾)

▪️冰淇淋豆腐锅+无老辣香锅 ▪️

▪️综合饺 ▪️
▪️ 排骨酥(台湾直送〉 ▪️
佢系台湾炸完急冻再送黎渌,想像一下食系咩味🥲 就系淋左嘅炸物,食完一粒,就成碟放系到了

▪️ 脆炸芋圆黄金球(6件) ▪️
呢个系推荐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 好有台湾夜市味,粒粒金黄成个月亮咁!入面芋泥又绵又香!$48@6好抵!
唔记得一提呢到重点之一,水蜜桃沙冰保持水准好好饮!
📌 无老锅 (铜锣湾)
铜锣湾登龙街18号V Point5楼全层
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️