2017-11-19
1931 浏览
一星期內第二次幫襯喇~ 好鍾意呢度嘅烏冬幼滑爽彈,食完唔會有陣酸酸麵粉味. 第一次嚟見到menu覺得價錢偏貴,環境一般(枱與枱距離好近),但食完就覺得物有所值無論星期二夜晚丶星期日下晝,都好多人幫襯(尤其日本人).星期日午餐係定食附餐茶,晚餐可以另外點小食(炸物丶魚生丶冷豆腐). 今日食蕃茄豚肉烏冬定食,朋友點咗炸蝦餅野菜烏冬.蕃茄湯鹹甜度適中,帶點忌廉湯味,蕃茄粒無煮淋,保留新鮮口感,好味到我成碗飲晒!!! 薄切豚肉香甜爽口,唔會好似本地或大陸豬咁一陣腥臭豬味. 上次我食咗雞肉湯烏冬,比較下呢個蕃茄湯好味好多.朋友話個野菜蝦餅就一般,比較油同多炸粉,但個木魚湯烏冬就好正! 我哋都好鍾意個腐皮飯團,日式甜甜腐皮包住紫色飯. 呢度嘅烏冬真係好出色唔知同人手製作有無關係呢. 還是因為有日本師傅坐陣,所以食物質素有保證呢. 自家烏冬仲有盒裝出售,一盒三份$300,都係直接嚟食開心啲~
蕃茄豚肉烏冬
我哋都好鍾意個腐皮飯團,日式甜甜腐皮包住紫色飯.