2013-07-19 267 浏览
今天去完书展后和友人一齐坐巴士翻屋企,出了会展中心后,佢问我,喂你食5食雪糕ar,有雪糕食wo。因为我第一眼见到一个雀巢既雪糕车,我就觉得好莫名,唔系ar ma,雀巢雪糕有咩甘好味姐。点知另转个头见到我几乎好几年未撞见过的富豪雪糕车,梗系食la。雪糕车个阿伯真系好识揾生意做啊,特登停系书展既出口,个个行左甘耐,见到有雪糕叹,边个会唔买呢。不过宜家物价上涨得快,连雪糕车也不例外,从一年的$7蚊上升到依家既$9蚊,要左一个软雪糕,因为友人要攞伞冇手食。阿伯好熟手甘挤紧雪糕~攞到手时唔知点解歪左。。不过真系好好味ar,雪糕好滑溜,又唔会好甜好漏,只不过呢个价钱真系贵左少少,个雪糕筒都依然好脆。虽然佢个价升左好多,不过如果下次有机会再遇到佢,我霖我依然会要翻一个软雪糕。
香滑软雪糕
2013-07-19
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
香滑软雪糕