2019-09-21
今日同朋友喺尖沙咀行完街,行过就揾一间未食过嘅餐厅试下, 见到忠孝东路个名好似几吸引同内边啲装修都好似几舒适感。 咁我同朋友就不妨试一试。我哋叫咗香酥怪味鸡配珍珠饭加小食红油抄手同埋海鲜蚵仔红面线配黑松露云吞。饮品要台式奶茶。香酥怪味鸡: 其实以lunch size嚟讲呢个香酥怪味鸡都算多。 呢个香酥怪味鸡其实我自己觉得接近台式风味。 鸡肉炸得都好脆同分量都算多,我同朋友一齐食 都觉得算系几足够以鸡嘅份量同埋个质素。 同埋再加埋个珍珠饭自己觉得都几够。 至于个小食红油抄手我觉得啲蒜蓉几好味同埋个豉油汁, 都𩠌到饭。海鲜蚵仔红面线配黑松露云吞: 其实呢一个面我觉得最特别就真系个面同埋个汤 。因为佢个面本人自己觉得暂时系其他地方食唔到咁幼细嘅面 。同埋佢淆嘅汤我自己都觉得几香同味清,再加上蚵仔我觉得都算大嚿和海鲜算俾得我地多, 所以我同朋友都觉得非常之赞。 至于个小食黑松露云吞 都算几好,起码真系有黑松露味 同埋我同朋友都分到一半嚟食。最后我同朋友饮埋个台式奶茶埋单走人,我觉得忠孝东路啲嘢食个size都足够。同朋友都觉得味道几好 ,同埋最紧要坐得都算舒服, 干净企理 ,所以我觉得不错。