2018-11-03
呢间椰子鸡系朋友食过觉得唔错推荐我去食。而我觉得佢真系冇介绍错~叫得椰子鸡店,招牌菜当然系椰子鸡火锅啦!呢间店系用真椰青水做底,佢地话系海南文昌鸡。正宗海南椰子鸡煲(半只)$178肉眼睇已经知道唔系d大大旧d肉白雪雪又孩口嘅冰鲜鸡,而且细细只d 骨比较硬同幼身,肉质较嫩的新鲜鸡。食到佢真系有好香鸡味,同大大旧白雪雪肉嘅冰鲜鸡两回事!虽然冇走地鸡咁正,但系都几滑几嫩~加埋椰青水嘅汤底~忍唔住连d 汤都饮晒!真系好清甜啊~~~但系到食完鸡饮完汤,打边炉嘅清汤系真系水咁味😂天堂与地狱你点拣?换左汤底后成件事唔同晒,所以加新汤底前最好饮晒d 椰子鸡煲汤底先加新汤底。打边炉材料入面非常推介:手切特级本地牛颈脊$188牛肉真系几出色,又香牛肉味又嫩滑肥瘦均匀,一碟唔够喉啊!真系好香!甜品方面海南椰子冻 $33 又系好值得食🥥~~佢系好清甜冰冻又唔腻~质感仲要系似布甸,而唔系大菜糕实的的质感🤤同埋餐厅d位少有地阔落~几舒服😌ps:青橘汁加豉油又出奇地清新好味wor!!总体都觉得除左价钱小贵同埋后来加的清汤太稀太淡以外,牛肉鸡肉椰子冻都几ok~~其他小炒希望下次有机会试!
正宗海南椰子鸡煲(半只)$178
打边炉材料入面非常推介:
手切特级本地牛颈脊$188
甜品方面
海南椰子冻 $33 又系好值得食🥥~~
佢系好清甜冰冻又唔腻~
质感仲要系似布甸,而唔系大菜糕实的的质感🤤
同埋餐厅d位少有地阔落~几舒服😌
ps:青橘汁加豉油又出奇地清新好味wor!!