2019-01-23 111 浏览
滑蛋韭黄炒鲜牛肉饭啲蛋真系好似个𩠌名咁滑呀!牛肉唔会话好难咬好韧。葱油鸡,嫩滑,葱香令人食欲大振,鸡都好滑,皮薄,加埋啲汁都几惹味!!明显吃得出鸡是有品质的,吃下去的感觉,鸡味非常浓郁!灼菜心菜心十分鲜嫩鲜甜,完全无渣,就算食茎嘅部分都食唔到渣。菜同茎分量刚好——各占一半。菜心灼到好淰,因为加左啲油,入口唔会干争争。雪菜毛豆炒青衣鱼球。鱼块大小和厚度都恰到好处,新鲜无鯹味。雪菜切成跟毛豆一样大小,同鱼一齐食中和左雪菜嘅咸味。好少食毛豆,第一次食咁嘅配搭,很有新鲜感。毛豆微粉,几好味。毛豆同鱼柳一硬一软嘅口感咁嘅配搭唔错!加埋啲沙律菜做伴菜,一眼望去整体予人感觉清新。女人有两个胃,食完主菜就算几饱都总有胃口食甜品,更何况啲甜品咁好味呢!莲蓉西米焗布甸好够热,用匙羹中间冒烟。唔会好甜。面头薄衣入面布甸腍。莲蓉唔会太多盖过布甸嘅味道。没有想过中式的粥面店,可以有如斯多的变化!

没有想过中式的粥面店,可以有如斯多的变化!
2019-01-20