2013-07-29
由太子行过去, 本来系去别一间面包店, 但系我星期日下午去, 好多人, 试左一小旧都唔系好特别, 所以就行远D, 试呢间啦呢间唔系平日A-1果类店, 似DELIFRANCE 多D, 不过好细架咋, 有几个企位有好多PANINI, 牛角包, 意粉等等, 比起同类店我反而觉得佢又平又多款, ($18/19 - $28/29) 味我就唔知, 今次冇试, 讲返我试过架啦! 一口SIZE小批, 5个$15三文鱼: 好大旧鱼!/ 芝士 及 牛: 好味但唔太特别/ 猪肉: 呢个劲, 简直系MINI板SAUAGE ROLL, 俾pacific coffee / starbucks 卖紧既都好味, 调味特别, 但又唔太重, 仍可以食到几新鲜既肉味, 冇肥膏/怪肉粒, 正呀! 粒肉仲要好大粒, 唔系一抺肉碎咁, 仲有一个味但系我唔记得左好似系菇, 都几好味既。大批(约$9-15) 鸡批: 本身唔系好仲意食鸡批, 但系呢个都唔系好漏泰批: 个批面好靓, 精致, 有D红色粉, 食落竟然都有平日食泰菜既味道, 好得意啊! 都几大个当晚餐都饱OVERALL: 大细批都好, 系我食过咁多件里面最唔油, 但又唔干仲有
一口SIZE小批, 5个$15
大批(约$9-15)
鸡批: 本身唔系好仲意食鸡批, 但系呢个都唔系好漏
OVERALL: 大细批都好, 系我食过咁多件里面最唔油, 但又唔干仲有少少脆既一间, 超水准, 如果热既可能重好味,
我地加左$10左右变个下午茶, 有杯mint coco frappe, 都好味但太多冰, 啜两下就冇味啦。
题外话/补充资料:
鸡批个兜, 食完个底见到 '蛋达王'个logo! 我几年前食过但印象唔深, 我估未必系同一集团, 可能系用同一间'兜'公司吧!