冇乜边个女仔唔钟意食日本野,所以同妈妈妹妹出街食野,就拣左食日本菜,之前系利舞台金不换食饭,见到对面有间 Domon,拉面我就唔太好啦!但系见佢有日式定食,所以就叫左妈妈同妹妹出黎食饭啦!其实妈妈食量不大,所以呢两份定食加其他小食就够食!首先叫左个刺身定食,有三款鱼肉刺身,每款都有三片,岩岩好我地三个人,鱼生新鲜,好味道!个定食有埋蒸蛋,所以柏宇就食蒸蛋饭啦^.^,小朋友都有得食!嘻嘻!另外我地有点寿司,我就点左蟹膏军舰同樱花尤鱼军舰!呢两个我系劲钟意食的。好味!!妈妈爱吃三文鱼,所以左几件三文鱼寿司,看看!脂肪分布得好平均!蟹棒就系妹妹既至爱,这碟呢,我就觉得三文鱼比较好味唷!另外仲有呢个炸虾卷,上台仲系热热地,即炸㖞!另外仲叫多个寿司定食,呢个寿司定食比起刺身定食失色好多了!刺身好食好多!呢个又系妹妹钟意食既炸鸡软骨。烧鸡串几好味,鸡嫩滑,烧得香口。最后食饱饱,埋单四百六十几蚊啦!三个人食,差唔多啦!野食唔错几好!如果服务好啲就好了。http://littlebluebb.blogspot.com/2010/12/blog-post_27.html
其实妈妈食量不大,所以呢两份定食加其他小食就够食!
刺身定食

蟹膏军舰同樱花尤鱼军舰

三文鱼寿司,蟹棒寿司

另外仲有呢个炸虾卷,上台仲系热热地,即炸㖞!
炸虾卷

寿司定食

呢个又系妹妹钟意食既炸鸡软骨。
炸鸡软骨

烧鸡串几好味,鸡嫩滑,烧得香口。
烧鸡串

最后食饱饱,埋单四百六十几蚊啦!三个人食,差唔多啦!
野食唔错几好!如果服务好啲就好了。
2010-12-08
刺身定食