最近旺角开咗好多新餐厅。呢间华仔冰室都开咗一段时间,招牌好抢眼😎今日经过旺角就黎试下。餐厅餐修有风味,环境座位好阔落。比起好多行都行唔到出黎既茶餐厅,呢间真系无敌宽敞🤣入座时虽然系午市,但都没有逼我哋搭枱坐👍🏻招牌鲜茄焗猪扒饭 ($68)呢个系餐厅招牌菜,一于叫黎试一试!焗饭即刻焗,上菜时热辣辣。好多茄汁再加埋芝士做到拉丝效果。猪扒已经帮我哋切咗件,方便啲食。猪扒咬落腍口多汁唔会干柴柴。半只盐焗鸡饭 ($78)呢个午餐有惊喜,份量好多。系半只大鸡😂唔系细鸡仔!而且唔会好肥,焗得都好入味👍🏻个人觉得两个人都够食。跟餐叫咗热奶茶&热咖啡,餐厅用黑白奶,奶茶口感幼滑茶香,咖啡系即磨咖啡。两杯都唔错!

招牌鲜茄焗猪扒饭 ($68)

半只盐焗鸡饭 ($78)

2024-12-18
午餐