2024-03-18
今日想同朋友去观塘行街, 顺道去这间日本拉面店吃午餐.餐牌选择都几多.N1- 极上浓虾汤叉烧拉面 ($88):虾汤非常香浓, 鲜味, 非常好饮.而且饮落唔似出面其他拉面店咁咸, 饮落无味精味, 值得一赞.另外叉烧都几好食, 份量够多.拉面则索哂个虾汤, 非常入味, 好正.另外加了糖心蛋(+$8): 食拉面我比较喜欢吃糖心蛋, 这只糖心蛋都好好食, 蛋入面系流心, 好正.再加了$6 粟米: 甜甜地几好食, 不错.N6-赤身麻辣豚骨汤叉烧拉面 ($76):辣辣地好香口, 豚骨汤又好饮, 几正. 豚骨汤一样无味精味, 系真系饮得出系本身豚骨的味.个汤的确好好饮, 不错.滋味分享盘 ($78): 好多小食, 非常香脆. 里面有很多小食, 包括: 鸡软骨, 炸鱿鱼须, 芝麻手羽, 吉列虾,吉列杜蛎鸡软骨好软, 几好食, 好香口.炸鱿鱼须一向是我的最爱, 非常香口惹味.芝麻手羽都好正, 入面的鸡肉好鲜嫩, 外脆内软.吉列大虾大大只, 真的好好食.吉列杜蛎都好鲜味, 不错.总结来说食物质素高, 性价比高, 值得一吃.
另外叉烧都几好食, 份量够多.
拉面则索哂个虾汤, 非常入味, 好正.
再加了$6 粟米: 甜甜地几好食, 不错. N6-赤身麻辣豚骨汤叉烧拉面 ($76):
个汤的确好好饮, 不错. 滋味分享盘 ($78): 好多小食, 非常香脆.
鸡软骨好软, 几好食, 好香口.
炸鱿鱼须一向是我的最爱, 非常香口惹味.
芝麻手羽都好正, 入面的鸡肉好鲜嫩, 外脆内软.
吉列大虾大大只, 真的好好食.
吉列杜蛎都好鲜味, 不错.
总结来说食物质素高, 性价比高, 值得一吃.