2010-07-05
在餐厅推介找到金宝的INFO, 便夜晚去食, 原因唔系因为133个好评, 反而系因为OK同劣评加埋都有八十几个, 推算这餐厅都有不少捧场客去到发觉OPENRICE的资料似乎唔系太准确, 因为没有虾刺身, 冬荫功, 更没有菠萝饭, 为何推介入面会有此等菜色?? 无奈只好食扎肉蒸粉包, 海南鸡饭, 酱爆虾丸同牛柳粒宾海....蒸粉包同预期有些出入, 起初以为系用蒸笼上, 但我地食哥碟系碟上, 不过味道都好好, 粉皮都几滑, 馅料调味味道不错呢海南鸡饭饭同鸡肉系分开的, 鸡无起骨, 不过肉几滑同好重鸡味, 之但系有少少怀疑味道系用鸡粉后加上去的, ANYWAY, 可口就收货, 酱油饭就偏淋, 但味道不错, 鸡酱够酸, 醒胃!酱爆虾丸两粒三十蚊, 价钱唔平, 不过啖啖肉, 中间的虾育唔够多,但真系好香牛柳粒宾海同出面的越南餐馆味道差唔多, 不过酸汁的水准不错饭后叫一客拉椰糕食, 口感就一般, 椰汁味唔系好够, 系最逊色的一环钟意佢地唔收加一, 价钱老实, 但是晚餐厅只有七成客左右, 无想像中咁旺, 不过反而食得舒服, 唔驶惊食食下俾人赶
牛柳粒宾海同出面的越南餐馆味道差唔多, 不过酸汁的水准不错