2017-04-19
约左朋友倾计,系金钟都唔知食乜好...行下行下去左一条天桥之隔既湾仔,哈,见到一间啡啡地色既cafe shop 咁....不如入去high tea 下, 坐低左见到menu 有埋西餐野食。就食个 late lunch。装修简单但又几modern,啡搭绿既颜色配坐落几舒服同精神。见menu 有我喜欢既朱古力咖啡,咁都真系走唔甩la。跟住叫埋黑松露野菌意大利饭。睇相就几吸引,唔知实物系掂,领教下先。再加多个牛扒。应该够我挨多几个钟既脚骨力。咖啡来到, 个cream 同焦糖又整得几得意,望落好似个天文台咁。咖啡味道够浓郁,正。跟住黑松露杂菌意大利饭又来到,其实望落去有小小唔开心,因为几似食紧麦皮个样。但一食落去就真系不得了。白汁同忌廉好香口,入口小小酸酸既味道仲有一啖啖好有肉身既磨菇,圆圆又黏满汁既饭食落好有口感又开胃,下次必定番食,正。再试埋个牛扒,看上简单,但又落足心机。外脆内软既唔单只薯仔,连蕃茄都烧埋。酱汁是甜酸但又带有陈皮味既感觉。(其实我都唔知系咩酱,总之自己去find out la). 又系一个字,正。最重要价钱都几亲民,简单的一餐都有4个正。。满足!
跟住叫埋黑松露野菌意大利饭。睇相就几吸引,唔知实物系掂,领教下先。再加多个牛扒。应该够我挨多几个钟既脚骨力。 咖啡来到, 个cream 同焦糖又整得几得意,望落好似个天文台咁。咖啡味道够浓郁,正。 跟住黑松露杂菌意大利饭又来到,其实望落去有小小唔开心,因为几似食紧麦皮个样。但一食落去就真系不得了。白汁同忌廉好香口,入口小小酸酸既味道仲有一啖啖好有肉身既磨菇,圆圆又黏满汁既饭食落好有口感又开胃,下次必定番食,正。 再试埋个牛扒,看上简单,但又落足心机。外脆内软既唔单只薯仔,连蕃茄都烧埋。酱汁是甜酸但又带有陈皮味既感觉。(其实我都唔知系咩酱,总之自己去find out la). 又系一个字,正。
最重要价钱都几亲民,简单的一餐都有4个正。。满足!