2021-11-03 148 浏览
今日我同朋友行去红磡呢个商场度睇楼,睇完楼见到呢个商场有一间西餐厅,咁就试下,不过知呢间餐厅都开咗都几耐,但一直冇机会试,咁就同朋友试下,咁我哋就叫咗以下食物:凯撒鲜沙律: 生菜好fresh, sources mix 得适中,不多也不少。 叫左咁多肉点都要食下啲沙律中和吓。海盐疯薯条: 我对薯条有啲要求,呢间嘢薯条都几香口同埋少油,每一条薯条都脆卜卜,令我十分之happy。 有啲似我以前中学时代食嘅薯条,因为我钟意啲茶餐厅嘅薯条多个啲英文字母快餐店嘅薯条。铁板什扒: 里面包括猪扒、鸡扒、烟肉同鲜蛋,呢个我觉得真系冇得顶呀,因为一上枱嘅时候,铁板已经发出咋咋声热辣辣, 而我选择咗黑椒汁, 咁其实捞埋个黑椒汁每一块杂扒 mix埋啲黑椒汁,我觉得都好食,有少少似以前茶餐厅嘅铁板。扒迷迭香羊扒、烟腩片伴香草茄蓉汁: 羊扒有三嚿,都比较意外,因为通常啲餐厅都系畀两嚿,讲返我哋个主角个羊扒整得算几出色,因为肉质鲜嫩, 加埋个茄蓉汁意外地好食 ,用刀切起上嚟都几易cut,同埋羊扒保留住肉汁,我觉得个羊扒整得出色, 而我觉得啲个羊扒畀我个杂扒略胜一筹。最后如果大家行去红磡呢一间商场,可以试下呢间餐厅,

最后如果大家行去红磡呢一间商场,可以试下呢间餐厅,因为我觉得佢食物嘅质素都ok嘅价钱亦都唔错。