2019-10-01 2119 浏览
几年前黎过一次同妈妈庆生,印象系好好食。最近有想再黎既感觉而用开饭book位有个八折就黎左。叫左两个set dinner, 一个甜品。落左单,先上面包篮。法国餐厅既面包真系好好食!外脆内软!仲要热住上枱,面包唔食唔得!前菜:烤鲜虾沙律配芒果 - 用芒果salsa酱配沙律真系好好食!夏日感既沙律🥗大蒜薯蓉汤配湮肉油 - 不过不失,无咩大惊喜主菜:杂菜扁意粉配罗勒鲜茄酱 - 扁意粉质地好烟韧,不过个酱个人觉得唔够「茄」西班牙黑毛猪扒伴普罗旺斯杂烩及薯蓉 - 黑毛猪味唔错,薯蓉一般,少少薯粒都感觉唔到。反而佢个普罗旺斯杂烩好味,配薯蓉同露荀食甜品:Apple tart - 特别在佢系一片片舖平既苹果挞,所以出黎先可以咁薄...不过唔明点解要配椰子雪糕😭雪呢拿雪糕会夹劲多!
叫左两个set dinner, 一个甜品

前菜:

大蒜薯蓉汤配湮肉油 - 不过不失,无咩大惊喜

主菜:

西班牙黑毛猪