2020-02-28
百芳池上便当-话说平日系新蒲江返工都系食开茶餐厅居多,今日想转下口味食台湾便当,百芳池上便当系位于mikiki地下一田果一层,之前听朋友讲个评价唔错,一直都想trytry佢~-台湾盐酥鸡便当($59)盐酥鸡炸得好脆好多汁,份量亦都好多,旁边仲配有三款唔同既配菜,好有台湾盐酥鸡便当既味道。除左主角盐酥鸡之外,卤水蛋都几有水准同埋几入味,唔错唔错~-百芳牛肉面($62)食台湾野点可以唔食有浓郁汤底既牛肉面,牛肉面个汤底饮到好香既牛脂味道,相信系用左真材实料调制~面条煮到恰到好处,唔会太硬亦都唔会太软,而牛肉就煮到好软身,入口即溶~-台湾香肠($22)台湾香肠系出乎意料咁好食既食物,做得好有夜市烧烤既感觉~-百芳台式饮品 – 珍珠奶茶(+$12)珍珠奶茶系我生命中不可缺少既一样野,饮完觉得百芳既珍奶可以一战!几出色,有足够既奶味又唔会得死甜~-总括而言,我觉得百芳系值得我5星比4星既餐厅~
台湾盐酥鸡便当($59)
百芳牛肉面($62)
台湾香肠($22)
台湾香肠系出乎意料咁好食既食物,做得好有夜市烧烤既感觉~
百芳台式饮品 – 珍珠奶茶(+$12)
总括而言,我觉得百芳系值得我5星比4星既餐厅~