2021-12-04 380 浏览
有屯马线后第一次利用佢嚟土瓜湾,开始食下依边野食。自选套餐永远系懒人之选,同埋都比较抵!有齐主菜、小食同埋饮品!古法参峇鸡翼参峇预系辣,个酱料似果泥系鸡翼上面。浓味带d花生味道咁。偏向干身,但入面既鸡又唔会干巴巴。娘惹萝卜饼几好食!有d似日本天妇罗,但系佢底系以薯仔蓉为主再加上萝卜咁样!点个酸梅酱好味同觉得无咁热气!马六无骨海南鸡饭选用左三黄鸡,同行朋友话有鸡味!冬瓜鸡汤都好清甜,油饭配搭!虽然佢鸡肉个样子唔系话好正,但系佢食落真系比较有鸡味同埋酱料多多!有水晶胶原蛋白鸡脂肪!巴东牛肉班兰椰浆饭比想像中一d都唔辣,正!微微辣,接受到,哈哈!巴东牛肉酱汁厚而唔咸!牛肉都唔会太干身,几刚好!可以一试!佢仲有留心蛋!班兰椰浆饭值得食,一阵青香味外带少少椰甜!+$16巴生肉骨茶,另外可以加$22叫枱宝芽菜佢个肉骨茶除咗有蒜头、枝竹、豆粕、肉排、杞子之外,佢仲有冬菇!佢嘅饮品都几特别,除咗人马来奶茶同埋南洋咖啡之外,仲有唔同嘅吉仔水或者茶配搭,另外仲有个香茅橙茶!我怕瞓唔着,就叫桔仔话梅水!佢又有青柠、桔仔同话梅超浓味润喉!朋友就叫咗南洋白咖啡,比一般西式咖啡甜滑!
有屯马线后第一次利用佢嚟土瓜湾,开始食下依边野食。

古法参峇鸡翼

娘惹萝卜饼

马六无骨海南鸡饭

选用左三黄鸡,同行朋友话有鸡味!

有水晶胶原蛋白鸡脂肪!

巴东牛肉班兰椰浆饭

+$16巴生肉骨茶,另外可以加$22叫枱宝芽菜