🎏 港岛吃货系列 — 几抵食嘅良心居酒屋😌💛➖➖➖➖➖有follow开嘅我都知我好钟意居酒屋🏮😙 早排去完 “朝” 之后 又好想再去居酒屋🤤 上哂瘾嘅我就决定揾下第二间嚟试 就去左呢间有良心嘅”芯”💛美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨ 八爪鱼大阪烧 $78个大阪烧比想像中足料 而且仲几大份🤤 除咗八爪鱼之外都仲有得拣其他馅料🙌🏻 不过始终我觉得八爪鱼最夹😙 唯一要挑剔嘅系佢嘅大阪烧比较松散 如果可以整得结实少少更好🔸 河鲀干 $42质感比想像中硬 要啲牙力先咬得开🙈 有得拣嘅话未必会翻兜🔸 鸡肉串 $22肉质都鲜嫩 味道啱啱好咸咸地😆 串烧嚟讲算唔错🔸 海鲜丼 $125刺身其实唔错 佢过丼有三文鱼 带子 吞拿鱼腩同赤海虾🤤 最正一定系佢嘅吞拿鱼同赤海虾 味道好鲜甜同肥美🙌🏻 不过可惜嘅系佢嘅饭底唔系寿司饭🍣 可以话系大打折扣🥲🔸 烧牛丼 $94经典嘢烧牛丼😙 个肉有啲咬口 未算太韧 但胜在个汁整得几好😚 中规中矩啦 要饱肚嘅话会系一个唔错嘅选择🔸 白桃乳酸梳打
🎏 港岛吃货系列 — 几抵食嘅良心居酒屋😌💛
➖➖➖➖➖

美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)

✨ 八爪鱼大阪烧 $78

海鲜丼

🔸 烧牛丼 $94
烧牛丼

🔸 白桃乳酸梳打 $31
味道偏淡 个都唔错嘅帮手中和下唔会太腻😎 不过都系想饮啤酒多啲🤣

💰Total: $392

✅ 味道各方面都中规中矩🙌🏻 不过不失啦😙 而且地理位置好方便 都有翻兜嘅机会🤭

➖➖➖➖➖
📍 芯 (铜锣湾)
铜锣湾铜锣湾广场一期201号舖
八爪鱼大阪烧