2021-11-28 164 浏览
【🍣 角切杂锦鱼生丼】($79)~~~⏩ 呢间系位于佐敦香港逸东酒店Eaton Food Hall既日式小店✨,都系属于几隐世既位置😹,其实呢个food hall 都几多正野食架😜!我都好耐冇食日本野啦,好挂住日本啊🙈!~~~鱼生好新鲜好足料😍,旧旧都大大粒角切,入口好有油脂香🤤!最多系三文鱼👅,三文鱼口感好软滑,三文鱼香系我既最爱啊🥰!油甘鱼啖啖肉好肥美😚,口感好烟韧!吞拿鱼够淋唔会腥口👍🏻,螺片好爽口弹牙😽,八爪鱼口感都好弹牙🐙!仲有好多蟹籽🤩,入口好多汁,食落卜卜声😜!鱼生饭点少得玉子烧🥚,带甜甜既蛋香!配埋姜片同wasabi一齐食增加辛辣感💥,香香辣辣,再加上日本醋饭好有咬口🍚,微带醋香好开胃😝!~~~✅ 整体黎讲,算系几抵食既鱼生丼👍🏻,仲配埋面豉汤同麻酱沙律🥗,成个set都几丰富足料👻!
【🍣 角切杂锦鱼生丼】($79)
2021-11-10
午餐