2021-09-19
平时去食pizza,好多时候都好贵。Pizza Hut闲闲哋可能都要$200一个大批,用料都系普普通通,都系啲肠蘑菇咁。今次嚟到湾仔铜锣湾一带,试吓呢间人气嘅Pizza舖头,门口大排长龙,不过好彩我同朋友两个人,啱啱好有位唔使等太耐。因为唔系太肚饿,只系叫左一个Pizza两份食,见到隔离枱叫咗个大批,真系非常之大,就咁睇应该够三四个大男人食。我哋就只系叫咗普通批,叫加拿大人同超级撒亚人。呢度两沟Pizza系唔需要加钱,只系俾贵啲𠮶个价钱就OK,所以都几好。唔系太耐,就已经有得食,用料十足,Pizza皮烤到到好香脆,记得叫侍应拎少少橄榄油同黑醋,咁就更加食得出面包嘅香。买单连埋+1,都系三旧水唔使。实在充分了解点解咁多人嚟排队食。🤔