2021-12-16
刚刚落大角咀做完野,入去港湾豪庭商场食埋夜晚就返屋企,见到零零舍舍有间专食西餐,谂住今晚食好少少,所以就入去试下环境方面:装修几靓,有卡位,位同位之间唔会好迫,三、四人一枱都舒服,够衞生够干净👍服务方面:侍应哥哥推介唔会好hard sell,好有耐性,介绍推介菜色都好详细食物方面:我两个人分别点咗:生蚝- 每侍应哥哥推介依期食法国同日本入既货好,每样都叫左三只试下。上到枱第一眼睇到都觉得够肥美,食落口既时候,两只都好有海水味好新鲜,我自己比较钟意法国蚝,因为肉质比较饱满同好有口感前菜- 都系叫左两只凯撒法律,分别系烟三文鱼同鸡胸。烟三文鱼切成条状,食既时候好方便捞埋法律菜。值得一提系鸡腿,肉质唔老,以鸡胸黎讲比较嫩添,芥末酱同其他地方唔同,呛鼻得黎唔浓,唔会令个沙律菜好浓味,食落开胃,配搭几特别,可翻食汤- 忌廉龙虾汤饮落味道浓旭,出面有啲西餐就用粉冲,呢度明显成只龙虾落再用打磨器搅拌机之类既再打成浓汤,好有西餐浓汤既质感主菜- 呢排想食牛,叫左份美国牛柳配薯条,我几满意块牛柳,肉质嫩身唔会煎过龙,亦都保留到肉汁同牛味,薯条亦都炸到外脆内软。甜品- 十靓廿蚊就可以叫到一件纽约芝士饼,西
环境方面:
前菜
汤
主菜
甜品
- 十靓廿蚊就可以叫到一件纽约芝士饼,西餐厅黎讲呢个价钱好抵食,芝士饼食落又唔腻口,又唔会叉到散哂,埋尾食落啱啱好
总结:如果出开大角咀会再帮衬