2003-11-10 23 浏览
在朋友家打牌,大家落街食饭,佢带我地来这里,见晚上十点几都座无虚席,加上呢度又唔系旺区,有咁样阵容足证其受欢迎,好在朋友事先同个老细单声至在路边开多张四人台,如果唔系就要等位。叫了蚝饼、鹅肠、掌翼同大眼鸡一条几个「啤酒菜」。蚝饼同湾仔新星般,倾向炸多过煎,蚝仔几大粒同鲜甜,炸的蚝饼又香口,送啤酒最正;鹅肠肥美甘香,又唔系太韧,太受欢迎结果要叫多一碟;掌翼大只几有肉,卤水入味,不比卤水专门店的差;大眼鸡亦大条鲜甜,送粥又适合。加埋几支大啤,粥饭等埋单二百几,坐街边食的话唔算好平,但食物是有水准的。要留意店内位置不大,客人十居其九要坐出街边或后巷,环境可能唔系个个人都适合,要帮衬就要预左。