2005-04-19
上星期六同bf 去左呢度食lunch, 一人都叫左个set lunch $178/ set (不连加一), 有自助salad bar 同dessert, 一个汤, 意大利餐饱, 主菜系可拣四个item 既石烧, 仲有两柸餐饮, 餐前可以拣红/白酒或其他鸡尾酒, 餐后有奶茶咖啡等等主菜既石烧我就要左potabello mushroom, 新西兰牛柳, 雪鱼同带子, 青口. salad bar 方面选择唔算太多, 不过材料都算几新鲜, 有沙律菜, 三文鱼沙律, 生果沙律等等. 汤呢就只得杂菜汤, 味道都几浓, 不过似蕃茄汤多d. 我最钟意就系主菜, 材料新鲜, 牛柳唔"un", 非常之淋几有肉味, 但我就觉得佢无乜肉汁, 比较干身. 烧雪鱼同其他海鲜都好好食. 最好既系佢无任何调味, 新唔新鲜都厄唔到人丫嘛! 新鲜既肉只要加少少salt & pepper 就已经好好味喇!甜品就唔太多, 加上可能我地迟去, 食完野再去拣甜品时已经无乜得拣, 只有美式芝士饼, panna cotta, mousse, 法式焗蛋等呢餐真系十分丰富!! 份量十足, 个日由头食到落尾真系食到差d行唔郁.. 咁既价钱
呢餐真系十分丰富!! 份量十足, 个日由头食到落尾真系食到差d行唔郁.. 咁既价钱有咁多野食, 又有返咁上下水准真系物有所值呢~~
ps, 个晚饱到连晚饭都唔驶食, 咁仲唔叫底?