2019-12-02
今日行过isquare见到呢一间忠孝东路,都几台式,咁就入咗去食。 内里其实都几简洁,正合我钟意嘅简洁设计 同埋干干净净。我同朋友叫咗以下:台式香酥炸虾卷: 作为餐前小食, 呢个香酥炸虾卷,我觉得炸得几好, 佢个皮有脆, 同埋啲虾肉又够鲜甜 非常唔错再点埋佢哋个汁, 简直就绝配。忠孝牛肉面: 呢个牛肉面我觉得个牛肉 唔错,因为牛肉我觉得都叫大块之余同埋咬落去有层次感再加上佢个面都几弹牙, 仲有其实佢个汤都唔错, 有几香浓嘅牛肉味。 每样嘢嘅配搭我觉得都几有台式嘅牛肉面风味算系几正宗。至于我朋友叫咗以下呢一个面,虽然我试咗少少,其实佢个面𠮶啲面都几有弹性同埋佢个汤几好同清,有D似我以前喺台湾夜市度食嘅面,所以大家可以试一试呢一个。 见下图只虾几大只。最后我觉得呢一间台湾嘢啲嘢食都几台式,有一啲似喺台湾食𠮶种风味,如果大家钟意食台湾嘢嘅话,唔使去台湾可以试下尖沙咀呢一间。