2024-01-09 209 浏览
之前旺角新开咗一间米线 一直好想试下 经过个阵发现好多人排队😵‍💫最后过左一排见少人左先食🤣 都排左大约10分钟左右🙈米线一上枱都几有惊喜 一个个铜锅🤩 几有新鲜感~ 而且新鲜煮出嚟热辣辣 望落虽然细细碗 但食完都几饱👍🍜 酸酸辣辣铜锅米线(+萝卜 鸡肉) $52充满酸菜嘅米线~ 唔系食开嘅麻醉辣味 食落几够酸味 辣味唔突出 唔太食得辣嘅都可以试下😏 米线配菜都几多 足料👍萝卜同鸡肉冇咩特别 鸡肉食落都几多 呢个价钱抵食😛🍜 农乡番茄泡椒铜锅米线(+金菇 腩肉 竹笙 牛肉) $79本身钟意泡椒 好食 好香 而且辣而不油 仲好开胃🤩 但我唔太钟意加番茄 一系就斋蕃茄汤底😂 总之就系觉得2个唔夹🙈 但汤底系唔错嘅 唔系斋用茄膏煮出嚟👍𩠌方面冇咩特别出色 都系咁上下🤣🍗 唐扬炸鸡件 $25呢个一定要试下/ 当米线𩠌叫!炸得好香口 粉唔厚 食落几有汁 有少少似屯门天水围个间小锅米线嘅南乳鸡件😉个人认为旺角太子区域太多高质素米线 呢间唔算特别出色🙈 如果想试啲非四川味/清少少嘅米线 都可以试下👍 而且地点都几方便易揾~🖐️试一次无妨~
最后过左一排见少人左先食🤣 都排左大约10分钟左右🙈

🍜 酸酸辣辣铜锅米线(+萝卜 鸡肉) $52
萝卜同鸡肉冇咩特别 鸡肉食落都几多 呢个价钱抵食😛

𩠌方面冇咩特别出色 都系咁上下🤣

🍗 唐扬炸鸡件 $25
呢个一定要试下/ 当米线𩠌叫!

🖐️试一次无妨~
2023-11-30
  • 唐扬炸鸡件