2019-04-29 3654 浏览
今日无啦啦好想食生牛肉河,同男朋友行街甘岩见到锦丽,又未试过就入去食个lunch。可能星期日关系,有小小人排队,不过餐厅要人齐先可以入座咖。其实等一阵都好快有位,食河粉吾会食太耐🤣餐厅大部分位置都系要搭枱,二人就座埋一边,圆枱全部都系搭枱。所以望住对面吾识既人食野就有小小尴尬啦😅🙈食物种类就吾会话好多选择,不过主要都系河粉,米纸卷,小食,饮品,足够咖啦。侍应会拎定一杯小配菜自己随意加落去。锦丽综合河($66)🐮三心两意既我乜都想试,呢碗河粉就满足到我啦,有3半粒牛丸,3旧熟牛肉同2片生牛肉。个汤底好清但饮落好香浓既牛味,又吾会觉得好咸,好正!重点汤底够热!我食过好多地方个汤只系暖,但呢度系热辣辣咖!牛丸好弹牙爽口,好食!熟牛肉应该系牛腩位,煮到好淋但仍然好有牛牛🐮味!生牛肉食落口好滑好香,牛肉系肉质鲜嫩又吾会煮到太老,赞👍🏻重要系个河粉系一团,吾会一夹碎哂,完全系一条条甘食!香茅猪扒𣓿檬🐷男朋友话想试下,𣓿檬店家俾左啲酸酸既汁自己𣓿落去食!个汁系酸辣既,不过吾会太重味。个猪扒腌得好好食,够哂味,咬入口松化吾会煮太耐痴牙。吾想食汤河既另一选择!滴漏咖啡☕️好有趣 ,真系会慢慢滴哂成杯咖啡☕️

锦丽综合河($66)🐮

香茅猪扒𣓿檬🐷

滴漏咖啡☕️
好有趣 ,真系会慢慢滴哂成杯咖啡☕️咖啡吾同我地平时饮开既港式咖啡。呢种咖啡好香浓,又吾太苦。底果啲系炼奶?其实我都吾肯定。但平时吾饮咖啡既我竟然饮左半杯!我真心觉得好香,无一阵苦涩同酸味,好饮!

估吾到锦丽真系几有水准,只系坐得较吾舒服,同服务就好一般啦。但食物系有水准既!
2019-04-28