2021-04-20 195 浏览
食尽油尖旺🎏 — 霹雳南洋✨#90cp旺角篇 #90cp马拉篇➖➖➖➖➖旺角弥敦道附近近排新开嘅呢间餐厅 听个名就已经够晒劲🤣 见佢主打正宗嘅马来西亚菜 就胆粗粗上去试吓 食完当去咗马来西亚旅行😢美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)🔸 怡保芽茶鸡饭 $68第一次食芽菜鸡 感觉佢同海南鸡都几似🙈 不过相对嚟讲未必有海南鸡咁滑🤔 个人觉得最正嘅系佢有一个好似酱油嘅汁俾你点 点完之后真系完全升华🤤🙌🏻 ✨ 砂煲咖喱卤鸡髀猪腩掺掺 $78相比起芽菜鸡 呢一个砂煲会比较吸引😌 佢嘅咖喱汁食落都几似喇沙 个煲入边唔单止有好厚好juicy 嘅猪腩 仲有劲大只鸡髀🤤🙌🏻 个鸡髀非常之嫩滑 啖啖肉 捞埋个咖喱汁一齐食都几有风味㗎🇲🇾😋 另外佢个煲入边都仲有啲面同米线🍜 份量都唔㗎🤣🔸 咖央西多士 $38误打误撞叫咗呢个 本身以为系传统𠮶只咖央多士🙈 嚟到个样系非常之港式嘅西多士😂 不过佢就胜在唔系好甜 而且亦都唔算太油腻 大大降低罪恶感😏 如果本身钟意食西多士嘅真系可以
食尽油尖旺🎏 — 霹雳南洋✨
#90cp旺角篇 #90cp马拉篇
➖➖➖➖➖

美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)

🔸 怡保芽茶鸡饭 $68

✨ 砂煲咖喱卤鸡髀猪腩掺掺 $78

🔸 咖央西多士 $38
误打误撞叫咗呢个 本身以为系传统𠮶只咖央多士🙈 嚟到个样系非常之港式嘅西多士😂 不过佢就胜在唔系好甜 而且亦都唔算太油腻 大大降低罪恶感😏 如果本身钟意食西多士嘅真系可以试吓😂

✨ 话梅吉仔冰 南洋白咖啡 $8
嘢饮来讲呢杯吉仔冰都算有惊喜 感觉养生之余酸酸甜甜咁样都几开胃😛 白咖啡嘅话就普普通通啦💁🏻‍♂️

💰Total: $200

✅ 感觉上佢嘅嘢食都真系几正宗🤔 而且价钱嚟讲都可以接受 可以一试😌
砂煲咖喱卤鸡髀猪腩掺掺
怡保芽茶鸡饭