2021-03-27 390 浏览
今日就嚟咗呢间火锅店啦,自己本身都好少出街食火锅,但朋友介绍之下就嚟咗呢度试试。食物嘅种类选择都算好多,最好嘅就系好多食材都系预先处理好唔使自己搞,仲有时间器俾我哋计时,包保唔会overcook。因为自己平时食得太多牛肉所以嗌左黑毛猪,用佢𠮶麻辣汤底煮真系唔错,但系唔食得辣嘅朋友就建议唔好用麻辣汤底煮。而我地叫嘅韭菜猪肉水饺都好香同惹味。手打虾滑无论味道定口感都唔错。另外佢嘢饮选择都好多,我哋两个人嗌左一揸洛神花茶,佢份量都好大杯同埋好解到辣,仲有佢食之前会比一份糖水你中和啲辣汤,好贴心。另外环境上都坐得几舒服,我哋两个人坐张枱都想隔得几远,每张枱都几阔。同埋我哋系平日中午食人流都唔算太多,坐得好舒服,所以整体上我觉得都好正。

午餐