2022-01-18
平时想揾特别啲嘅西餐厅都发现好多喺港岛,但今次见到有人介绍呢间西班牙餐厅喺九龙区,而且都几吸引就bookmark咗~食完之后都觉得几唔错,感觉系几正宗嘅西班牙菜🤤•🥢 松露蘑菇可乐饼 $18🥢 蟹肉可乐饼 $18上菜嘅时候店员提醒我哋食松露蘑菇先再食蟹肉,可乐饼细细粒,外脆内软,好啱配酒🤩 松露蘑菇可乐饼系用咗黑松露酱、牛肝菌同花菇(都系返佢哋ig先知🤣),好浓蘑菇味,食落有好满足嘅感觉😌 而蟹肉可乐饼就更加creamy,中间有一丝丝蟹肉,系混合忌廉蟹肉同蟹籽沙律嘅味道~•🥢 坏蛋薯条 $88呢个系幼身薯条配两只少少㶶嘅太阳蛋同烟肉碎,薯条嘅薯仔味好突出,睇返ig介绍原来有专登拣浓味而淀粉含量高嘅荷兰薯仔~薯仔切到好幼,炸到好脆,就咁食会有啲干,但捞埋蛋汁就好唔同,外面少少淋但入面好脆!系好好嘅配酒小食,但晚餐就有啲唔夹🙈•🥢 西班牙海鲜饭 $248西班牙海鲜饭可以话系必食!见到差唔多枱枱都有叫,去过西班牙嘅朋友仲话食得返西班牙食到嘅味道!海鲜有青口、虾同蚬,每款都有4-5只,每款都几新鲜,青口同蚬都唔煮到干晒,仲保留到啲肉汁~ 个盘好大,但饭系铺咗薄一层,份量唔会太多,啱2-3个人食
🥢 松露蘑菇可乐饼 $18
🥢 蟹肉可乐饼 $18
🥢 坏蛋薯条 $88
🥢 西班牙海鲜饭 $248
海鲜有青口、虾同蚬,每款都有4-5只,每款都几新鲜,青口同蚬都唔煮到干晒,仲保留到啲肉汁~ 个盘好大,但饭系铺咗薄一层,份量唔会太多,啱2-3个人食再加啲其他dishes,饭粒系吸满咗龙虾汤同海鲜精华,所以好入味!
🥢 Sangria $68
差唔多每次食西班牙菜都会叫嘅饮品,加咗唔少生果片/果汁,红酒嘅酒味唔会太重,酸酸甜甜超级开胃!