2017-03-25 209 浏览
东京筑地拉面系食评就望过好多次,今日终于有机会黎试下,不过入口都几隐蔽,走左一个围先揾到!究竟有咩吸引我一直想黎食呢?!其实就系呢碗绿魅拉面!一直好好奇绿色汤底究竟系咩味,有d恐怖又有d好奇,因为本人好钟意菠菜,由我至爱菠菜加鱼而成既汤底,究竟系咩味呢?一口呷下去先系热辣辣,有少少菠菜味同明显菜泎,不会太咸,不错啊,而且仲可以呃自己健康d~面质方面,同普遍吃的拉面质地差唔多,正正常常,挂上汤汁不错吃~致放猪肉片方面,个人觉得有少许偏硬,可能煮耐了一少,吃时比较费力,但整体唔错,如果肉类可以选择其他部位或肉种可能更好!最奇怪系全间得一个侍应负责楼面,包括接待,上菜,收银等,所以等待叫嘢食同收银要比d耐性~

绿魅拉面
2017-03-18