2020-10-01
📍sᴍᴏᴏsʜᴀ ʜᴋSmoosha 系 SaladStop! 由新加坡引入嚟港嘅其中一个品牌🙆🏻♀️主要售卖Smoothie Bowl 😍除咗有佢地店指定嘅七款 smoothie bowl 之外仲有得自己DIY配搭啱自己口味嘅bowls🤩如果你自己本身钟意食 Acai bowl or 你系smoothie fans 一定要试吓!🥰-Summer Fling ($78)𠮶bowl入面有好多berries 同 strawberry 🥰仲有好多handmade granola 🤩食落去个口好冰凉 夏天食真系一流👍🏻可以消暑🤣加埋啲水果食落去酸酸甜甜 仲有烤杏仁片食落去有多重口感🤤Create your own 可以拣一个base 三款dropping 同埋一款drizzle~个Basic我就拣咗Samba (organic acai)Dropping- Bananas, Blueberry, Sliced AlmondsDrizzle- peanut butter呢个bowl食落去比较稀😋 好似啲乳酪咁嘅口感~ 我觉得比较喜欢呢款😆香蕉都好甜😋 加埋一齐食好好味🥰佢哋嘅bowl有好多选择
主要售卖Smoothie Bowl 😍
Summer Fling ($78)
仲有好多handmade granola 🤩
食落去个口好冰凉 夏天食真系一流👍🏻可以消暑🤣
加埋啲水果食落去酸酸甜甜 仲有烤杏仁片
食落去有多重口感🤤
Create your own
Drizzle- peanut butter
香蕉都好甜😋 加埋一齐食好好味🥰
佢哋嘅bowl有好多选择 我都考虑左好耐先拣到🤣
下次有机会想试 Triple G 因为有Greek yogurt 😍
如果唔方便去SaladStop! 门市买 可以去deliveroo 买外卖呀🥰 好方便😚
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
综合食评📝
外观:★ ★ ★ ★ ☆