2019-11-29 1113 浏览
柚子辛口拉面真系唔系度度有得食,呢个拉面既味道配合得刚刚好,有柚子既清香、仲有中间一点辣酱,个辣酱似韩式辣椒酱、带少少甜唔会好辣,两种味道配合得刚刚好,唔会抢哂啲味,配住浓厚既猪骨汤底食,冇咁腻,但个人觉得汤底咸左少少。最欣赏呢度有炒过既芝麻可以比你磨碎之后加入去碗面度一齐食,真系好香、升华左成碗拉面既味道。叉烧有两大块,好瘦好干既感觉,个面都几挂汤,但面质一般,面量偏少,配菜就只有一块紫菜同极少既芽菜,男士就一定唔会够饱。总括黎讲个拉面味道过得去啦,但咁既份量,加埋一要$107 就唔系好抵食。如果想尝鲜、唔想下下食普通猪骨拉面既时候都可以黎试下。题外话,呢度个view都唔错,可以望到出面既山景,座位阔落、坐得都几舒服。