2011-12-25 7 浏览
一向有兴趣去试唔同特色同风味既拉面 拉面𫗦中部份都主打豚骨味 当知道呢间餐厅主打牛骨味就觉得好特别 好想去试下 奈何地点唔就脚 同埋无咩机会经开个头 所以都未试终于都揾次的起心肝去试 个餐厅位置系白加士街近街尾 门面都几唔显眼 一幅白色简单既外墙贴左几张报纸系玻璃到 门牌写左八王子三个字去到时大概半满 坐低一阵就坐满 间餐厅唔算大 大概有三十多个位 大部份系中学生 好彩快半步到午餐有set lunch 包一碗拉面+一份小食+一杯饮品 拉面有十几款拣 梗系嗡左主打既八王子拉面小食有六七款 食拉面点可以唔要糖心蛋! 如唔够可以+$7多一款 饮品就嗡左宇治绿茶 第一次见拉面𫗦有呢样拣拉面十分钟就到 卖相一般 不甚吸引 色泽久奉 先尝一口汤 有牛骨味 但唔够浓稠 本人还是钟意比较浓厚既汤底配料系两块牛骨肉 肉味久奉 同埋唔够脂肪 仲要有少少"un" 无个份入口即溶既感觉其他配料亦久奉 葱 黑木耳 都没有糖心蛋不错的 几糖心 好滑 拍得上最好食个几间拉面𫗦宇治绿茶味好浓厚 正 ! 正好弥补番淡淡地既牛骨汤总括而言 呢间餐厅唔系正宗拉面路线 亦唔系主打日本拉面 连主打既牛骨拉面都系锦既质素可能本
贴左几张报纸系玻璃到 门牌写左八王子三个字
饮品就嗡左宇治绿茶 第一次见拉面𫗦有呢样拣
拉面十分钟就到 卖相一般 不甚吸引 色泽久奉

其他配料亦久奉 葱 黑木耳 都没有
full set
糖心蛋不错的 几糖心 好滑 拍得上最好食个几间拉面𫗦

宇治绿茶味好浓厚 正 ! 正好弥补番淡淡地既牛骨汤

可能本身我都系喜欢豚肉味多哟 反而小食几好味 眼见其他食客都叫多一款
但系以三十几价钱 绝对值得一试 但唔好要求太多 毕竟呢间餐厅系行中档路线
full set
  • 八王子拉面