2019-02-12 165 浏览
黑布街一直多特色餐厅,行过见到哩间日式餐厅几工业风几型,想试下。可能餐厅刚刚开张,等餐时间真系比较耐,等左至少半个钟先有野食,好彩有朋友一齐倾下计咁。芥辣八爪鱼——可能店长见我地等太耐,送蝶小食我地食下。烧鸡皮($ 32)——烧得好脆,卜卜脆既口感,鸡皮本身就系好香,烧到无咩油,应该系好好既配酒小食,不过我地无人饮酒 XD申子饭($ 58)——千呼万唤始出来!不过系有惊喜既。店员话系用日本蛋,蛋白打成泡状,生蛋黄系中间,有饭素同葱粒捞住来食,紫菜应该可以少量咁包饭食。近镜 系几可爱蛋黄同蛋白捞埋一齐,配饭素来食,饭本身系好淡味,估哩个系鲣鱼饭素(?)配埋一齐就啱味。蟹肉烧饭团($ 45)——外表烧得几干身,果层饭焦系几痴牙,左上既汁系用来点饭团既,打散只蛋来点。蟹肉分量就一般,酱汁既味道好难形容,系几特别,食到有咸咸地既味,亦有少少醋味,配饭团都ok夹既。吉列千层豚肉($ 128)——哩个系估佢唔到,以为系一般既吉列猪扒。原来系豚肉卷住来炸,所以系千层 XD天妇罗荞麦麺($ 98)——天妇罗有金针菇、一只大虾同一D蔬菜。个麺既分量XD只可以话男仔唔友好 哈哈整体来讲,食物款式真系比较特

芥辣八爪鱼——可能店长见我地等太耐,送蝶小食我地食下。

近镜 系几可爱

整体来讲,食物款式真系比较特别,亦都高质,价钱又唔贵。希望之后越做越好,出菜可以快D就好好了。
2019-02-10
  • 申子饭,炸鸡皮,吉列千层豚肉