2010-06-20 19 浏览
我第一次去公司附近呢间彩云轩食晏,因为稻香系隔离嘛,稻香平D嘛,但今次去完彩云轩我会再去因为:今次我地食左, 叉烧肠粉, 柠蜜叉烧包,叉烧餐包,炸白饭鱼,煎萝卜糕,午市孖宝,虾饺。大部份的野食都中规中距,唔会话难食,但又未至于好好食,但至少同个价钱系符合既,不过个柠蜜叉烧餐包真系几奇怪,因为佢系用柠蜜为叉烧调味,但味道唔系好夹.好似食紧柠汁鸡加旧叉烧咁..不如普通叉烧馅好过啦。 午市孖宝我地叫左一个小炒王加鸡汤面,个小炒王好得,好惹味,有炸菜,碎猪肉,豆腐粒,青椒粒等等好好味够入味最好送白饭。甜品我地叫左心太软~估唔到酒楼都有心太软食~一来到,看个样仲以为无料到,点知一㓥开,只心太软就爆酱~!!!! 超正,热辣辣~~~!!! 而且唔会太甜,仲好大只㖞,一个人真系食唔晒,佢都只不过承惠二十大洋~咁既水准,真系就咁去到食个心太软都好丫~而呢个亦系我会再去的原因啦~

2010-06-09
  • 心太软