2017-08-06
屋企人始终都系钟意食中菜所以耐唔耐就会去酒楼食晚饭今晚四个人就叫咗个四人套餐,升级加咗个冰镇秋葵同鲍鱼冰镇秋葵好好食,平时系屋企会点胡麻酱,呢度就净系得豉油,不过原来点豉油都几好食秋葵冻冰冰,加上滑酹酹嘅感觉好正,唯一美中不足嘅系有一啲苦涩味四只饱鱼仔好腍同入味,用嚟做前菜摄牙罅啱啱好个拼盘都几好食,有酸醋木耳,热辣辣叉烧,油鸡脾同乳猪乳猪皮好薄,下面嘅肉都几脆个拼盘嘅腌萝卜就唔太啱口味,有啲似菜甫同泡菜嘅混合体蒸虾好新鲜,四人食份量好多,用蒸笼上几得意上汤虫草花秀珍菇浸时蔬几好食呢个汤好好饮,上枱嘅时候系滚嘅,汤好浓味但又不失清点,冇乜油上菜嘅人帮我哋捞起啲汤渣,有好多花胶同猪肚,花胶出奇地厚,估唔到佢用料几足龙趸仔好好食,蒸得啱啱好熟,唔会老唔会鞋,中间啲肉都有少少痴骨但系好嫩最后上嘅系莲叶蒸鸡,啲鸡好滑好入味,同冬菇一样份量都多,食落有啲似糯米饭入面嘅肉,但更加入味侍应见我哋搣好多虾,有主动帮我哋换碟
所以耐唔耐就会去酒楼食晚饭
今晚四个人就叫咗个四人套餐,升级加咗个冰镇秋葵同鲍鱼
四只饱鱼仔好腍同入味,用嚟做前菜摄牙罅啱啱好
个拼盘都几好食,有酸醋木耳,热辣辣叉烧,油鸡脾同乳猪
乳猪皮好薄,下面嘅肉都几脆
个拼盘嘅腌萝卜就唔太啱口味,有啲似菜甫同泡菜嘅混合体
蒸虾好新鲜,四人食份量好多,用蒸笼上几得意
上汤虫草花秀珍菇浸时蔬几好食
侍应见我哋搣好多虾,有主动帮我哋换碟