2009-02-05
今晚同2个中学同学黎开年~~顺便收利是~~早两日订左位~~因为以为会好爆~~不过8时到达后只有3成满~~因为我系第一次黎~~所以想叫D招牌菜~~我一开口叫乳鸭~~煎封酿豆腐~~之后个伙计就好似同我玩接龙咁估到之后我会叫咩~~ “香酥鸭啦~~椒盐虾啦~~”最后我地话想加个菜~~佢就话 “杂菜煲啦”~~哈哈~~我又真系想叫呢几样㖞~~俾佢估中晒! 劲!叫左枝蓝妹~~饮左几啖之后已经上只乳鸭, 之后影左相之后又上埋香酥鸭~~最后15分钟之内其他菜已经上齐~~系个海鲜杂菜煲耐少少. 望下其他枱食D咩~~哗~~几乎枱枱都系乳鸭/煎封酿豆腐/香酥鸭/椒盐虾~~基本上帅傅可以整定都得~~煎封酿豆腐: 普普通通, 冇想像中咁好食~~香酥鸭: 呢个真系好香口~~正~~椒盐虾: 唔错~~不过热度好似唔系好够~~上桌不久已经冻冻地~~乳鸭: 真系一流! 外皮很脆~~肉质很Q嫩~~又够晒入味~~海鲜杂菜煲: 好够味~~D汤既香味入晒去D蔬菜度~~正~~系呢个𩠌最够热辣辣~~不过埋单就真系有D “O咀”~~每人要$270~~好贵呀~~
因为我系第一次黎~~所以想叫D招牌菜~~
煎封酿豆腐: 普普通通, 冇想像中咁好食~~
香酥鸭: 呢个真系好香口~~正~~