2009-04-14
与阿爸、妈、工人,老公及阿仔一行6人去赤柱(前几日去过黄金海岸),12点几唔知食什么,选择左食pizza同意粉!入去前个鬼婆话下面对海d 位有人reserved左,当我同老公商良下时,佢又在repeat,佢以为我唔明,态度都几寸), anyway, 都入左去坐lift上楼上。Pizza 同意粉大约平均要HKD110左右一个,最后要左2个意粉,一个pizza及1 个大salad share食。餐厅无水供应,如果要水,大约要HKD65一樽(水的价钱等如酒店的价钱,使我想起conrad 食lunch buffet, 但人地系五星级酒店),我们叫左3个汽水(每个HKD30,仲要唔系一罐,系食粉面个D5元一枝的汽水,实在太差!食水太深啦,使我想起2日前去黄金海岸的法国饭店抵食好多,一个人HKD100已经有3个course)。食物水准ok (except 所谓"意大利特级pizza,系无料的),意粉及salad分量少,不太满意的一餐!