2015-05-25 2432 浏览
今日放工约咗个朋友饮茶,见到鸿星酒楼个牌,于是唔理咁多,走咗上去谂住等位,出乎意外唔洗等,上到去已经有人带位!我们叫咗普洱茶,饮落感觉几好,几有口感,香浓而且好滑,都几有茶味,而且唔系好鞋口同苦涩。我们叫咗几个简单常见既点心就算,都系叉烧肠、烧卖、春卷。可能因为唔系太多人,菜好快就黎到。叉烧肠卖相唔错,皮薄而且都几滑,叉烧几新鲜,半肥瘦,水准之上。另外,春卷都唔差,热辣辣,主要系用萝卜丝做馅料,外面香脆,而内里都松软,值得一食!而烧卖卖相同一般酒楼分别不大,但D肉都算系新鲜,但十块钱一粒,性价比不算太高,但系中意食烧卖既朋友都不妨一试。总括而言,都唔算太贵,坐得舒服又不是太嘈,几适合两个人静静地谈天。
2015-05-24