2020-09-17
今日同一位初相识嘅朋友会面,第一次见面总系会尴尬,这是常识吧?所以更加要拣选一个适合把酒谈天嘅好地方🤤几年前喺尖沙咀读high dip,周不时都会同同学去近北京道同埋亚士厘道嘅一间日式餐厅食串烧同埋小食,谂番戈阵读书真系relax好多⋯⋯出到黎做野完全系两回事😟吾理咁多喇,好好relax埋呢一日先!里面嘅枱櫈主要系木造,墙身又有好多酒樽做装饰,都几有气氛㖞。餐厅菜式以串烧为主,另外仲有不少小食,个人认为一大班人黎食系好适合嘅,当然同朋友或者情侣食又有另外一种风味。粗口啤喺呢度都够晒特别🤣记得好似喺同区嘅另一间日式餐厅都有同款嘅啤酒?两间餐厅应该系同一个老板?见到呢间餐厅都几多人推介烧鸡肉,一于试吓鸡肉系咪都可以整到咁好食先😆同朋友每人一串,鸡肉真系几有口感,肉质都嫩滑,呢样系全餐最好食嘅菜式👍🏼牛舌喺串烧界都算占一席位,黎到依度当然都不忘试试。呢度嘅牛舌比较干身,唔似出面𠮶啲咁有啲湿润,不过口感都保持到有适当嘅嚼劲,都算OK啦。金菇肥牛卷好多串烧店都有,我本身都中意食呢样野😋金菇嘅数量都多,同埋够湿润,吾会太干身。肥牛反而同样都系有点干身,好彩有金菇嘅湿润调和。猪颈肉不嬲都系好香口嘅菜
猪颈肉不嬲都系好香口嘅菜,应该都好多人中意食。呢度嘅猪颈肉比想像中好食呢😋每一件嘅口感都结实,烧嘅味道几明显。
最后饮咗一款粗口啤,味道其实应该一样🤔不过系啲粗口吾一样🤣入面戈只系黑啤,不过浓度吾算好高,饮完都吾会太呛。