2023-04-25 76 浏览
星期五晚上6点半左右嚟到,唔知系咪因为落雨,大家都唔太想出街,所以当晚人流唔多,大概7成满。我地只有两个人,所以只点左一个小食、一个拼盘加套餐。虽然叫嘅野唔多,但每样野份量都几多,加上几油同埋几重味,食完会几滞。酥炸鱿鱼须 $61虽然只系轻轻睇左几页食评,但唔难发现好多客人都会点呢款小食,中意食煎炸野嘅我,当然会点啦😏。老实讲,份量真心多,海鲜类可以比到呢个份量真系几抵!! 鱿鱼都几弹牙,不过食落好油,碟底都有一摊油;另外,炸粉调味过重,好咸,建议整走一半炸粉再食会更好。烧味拼盘 $93拼盘中个人认为叉烧比较好,肉质够软,而且系厚切,食落啖啖肉;贵妃鸡比左髀位我地,所以肉质更滑,而且有鸡啫哩,但略嫌鸡味偏淡;熏蹄厚度系平时嘅2倍,不过就无咁爽;海蜇爽得嚟带点硬,我自己就中意呢D口感,但朋友就觉得硬得制。最后埋单$177,无加一,人均唔驶一百,除现金外,可以八达通或者alipay付款。唯一要改善嘅系食物太重口味,食完会几口渴🤔。

酥炸鱿鱼须 $61
酥炸鱿鱼须