2021-06-18 378 浏览
今次同friend食完lunch,去咗间cafe饮啡☕️!距离上次去cafe饮咖啡已经过咗一段时间🙈。餐厅偏向黑色风格🖤,除咗正常嘅枱櫈,仲有啲高枱高櫈,客人可以自由选择。-🍴Flat White☕️($40) - 虽然写住系热饮,不过因为牛奶🥛系冻,所以最后嘅温度都唔会话好热,反而啱啱好👍🏻!牛奶可以中和咖啡嘅苦涩,同时亦保留住咖啡嘅香😆!-🍴Espresso Gin Tonic🍹($88) - 其实我哋最主要想试依杯cocktail🙈,入边嘅成份可以由佢嘅名见到,有3️⃣种。送到枱嘅时候,因为未搅匀,会见到有渐层,几靓🤤。饮咗一啖,几冲击😂,首先饮到嘅系酒嘅味道,慢慢咖啡嘅味道就淡出。朋友话饮到有果香味,可能系嚟自咖啡豆!不过也米😍都系比较爱咖啡多啲。