2022-01-03
☀️蒲燒鰻魚滑蛋飯一個飯一d沙律🥗 因為有沙律的配搭所以唔會太膩,有一種fresh 既感覺🤣首先講下鰻魚,成條十分划算!魚邊有焦焦脆脆既感覺,可以睇得出火候足夠!另外滑蛋🥚亦有奶香味😝但又唔會覆蓋鰻魚香味!真係搭配得岩岩好。呢個份量簡直可以飽到連晚飯都食唔落🤣🤣一餐就兩餐都得!鰻魚汁都岩岩好,唔會太甜又唔會影響整體既香味😝🌙忌廉汁煙三文魚意粉三文魚🍣料好足!用三文魚堆砌成玫瑰裝飾 令人感到賞心悅目!🤣😍煙三文魚成熟程度不會過火 ,反而滑溜溜😘竟然堆砌出玫瑰花瓣🤩最欣賞意粉🍝份量好足,2個人share 食都好合適🤣如果你係大胃王就除外😂😂😂🌟熱玫瑰花茶如果你鍾意養生或者花茶一定要試呢款!我朋友就係永遠都飲熱茶😂佢都好中意。首先玫瑰🌹花茶係用紅茶做底,上面漂住幾朵玫瑰花苞,紅茶既茶味反而突出到玫瑰花香,一飲落覺得異常適當,甜甜地,又唔會有紅茶的苦澀味🥰☀️凍抹茶鮮奶抹茶味濃!但是唔會太過苦,味道適中,混合埋鮮奶有一種絲滑觸感。由於係凍既所以更加突出抹茶粉既香味,好特別🤪
🌙忌廉汁煙三文魚意粉
🌟熱玫瑰花茶