2021-01-08
话说最近将军澳海滨附近开咗好多餐厅,一直都好想去叹下。今次就去咗呢间餐厅,去到已经闻到好香pizza既味道,而且环境又几chill🤤所以谂都冇谂就决定去呢间餐厅试吓pizza🍕!(Signature) Mexican Shrimp Pizza ($198/15”)呢到既Signature Pizza系必食之选!卖相靓之余,仲好好味(。・ω・。)Pizza上面好足料,有鲜虾、芝士、牛油果酱、蕃茄沙沙、仲有芫茜辣蕃茄酱。因为呢个pizza系有啲辣既,所以order个阵,staff都好细心好亲切咁提我哋,仲问我哋怕唔怕辣。我哋就无辣不欢既,所以就话我哋唔惊✌🏻Pizza嚟到时候,已经闻到好香嘅味道!试完第一啖之后,就觉得真系有啲辣😹但系佢辣既程度又唔会太过分,仲啱啱好,辣辣哋够晒开胃👍🏻啲牛油果酱仲系用新鲜嘅牛油果去整,唔似其他餐厅用mix过其他配料,所以食落清清地,感觉几好!加上pizza上面仲有其他蕃茄酱,食落唔会太干,而且仲有淡淡既蕃茄、芫茜味,真系唔错🤤Assorted Italian Cheeses ($158)钟意食芝士嘅朋友真系要试下呢个意大利芝士拼盘!因为佢有4款芝士,而且
钟意食芝士嘅朋友真系要试下呢个意大利芝士拼盘!因为佢有4款芝士,而且份量都几多🤤拼盘有水牛芝士、艾斯阿格芝士、巴马臣同蓝芝士。见到都吸引,而且一次过试晒咁多款芝士,真系好满足。我哋就觉得水牛芝士最正,因为佢原个上,好大粒!而且旁边仲有啲车厘茄,最特别系佢有加埋青酱,呢种味道系出面真系冇乜点食过,所以推介大家试吓😻拼盘仲有酸面包俾我哋捞埋芝士一齐食,呢个配搭真系唔错👍🏻
Pan-Roasted Seabass Fillet & Stewed Prime Seafood ($298 Full)
因为想试下其他菜式,所以就叫咗煎海鲈鱼柳海鲜烩🐟呢个煎海鲈鱼柳煎得好香,仲好大旧。最正既系鲈鱼冇骨架,可以大大啖咁食好开心。而且佢仲有其他海鲜配衬,有鲜虾、蚬、辣肉肠同面包粒。每款海鲜都好新鲜,啲虾仲好弹牙👍🏻另外,睇得出佢有精心设计,因为呢个海鲜烩颜色丰富之余,每样海鲜同配料都摆得好靓添😻而且呢个份量都好大碟,都几抵食🤤
Tiramisu ($88)
Tiramisu好似好普通,好多间餐厅都有。但系呢间既Tiramisu好好味,而且系必食添架😻 虽然我哋已经食到好饱,但最后仲食晒成个Tiramisu,可想而知呢个Tiramisu有几正啦。佢除咗好大件之外,仲有好浓味既Espresso 味, 而且切开佢仲可以清楚见到佢每一层系点样,望落好靓,食落仲好creamy!
Oreo Madness($72) & Mango Smoothie ($72)
呢两杯饮品各有特色,就等我介绍一下!首先讲下Oreo Madness先,佢个外观好靓,上面仲有块Oreo同cream陪衬,真系好好味🤤而且佢有好浓郁既朱古力味,最正系每一啖都有啲oreo粒粒!只不过系饮朱古力会有啲饱🙈 而另外Mango Smoothie都唔错,酸酸地几开胃,而且佢系用新鲜既芒果,所以呢杯饮品都几好饮,又唔会好甜🤤
Overall, 我哋觉得pizza 🍕系最正既,因为佢上面有牛油果酱,而且仲有啲辣,够哂刺激, 仲有Mango Smoothie都好正,因为食到好饱个阵饮番啖,又可以再战! 餐厅既职员态度都好nice,仲好亲切,值得推荐👍🏻