2020-09-08
行街行到攰,东大街有2间甜品,一间没有价钱看,一间明码实价,我当然选择睇到价钱𠮶间,另一间睇唔到价钱,入去实好贵埋单。入到店好靓,感觉好舒服,太多选择都唔知点拣,店主好细心帮我点了店新产品:榴梿西米露,因为当时冇相未知好唔好食,食物到有意外惊喜,以为平平冇奇一碗西米露,碗西米露配有红柚子、椰果及似雪葩的榴梿蓉。好香好滑,食落口浓浓榴梿味。食紧时见有D冻,想叫店主取热水,未叫店主已攞杯热水俾我,可见店主对顾客十分细心。一值得赞赏!见店主楼面、厨房进出进入,趁店主有空闲同店主倾计细问下,原来因疫情关系,店主自己一个主理楼面同厨房,睇佢都几辛苦。见佢整俾其他客人的食物相当靓同吸引,可见店主很用心做食品!而家好少店舖咁用心做食品,希望大家都嚟支持下店主,为店主打打气!
榴梿西米露