餐厅: 好食雲南米線
资讯:

本人大部份时间一人时都会选择食米线,贪佢方便同埋够饱。平时都会去梨木树或者荃湾唯一食,但有时过左十点后就要揾其他选择。一般会去路德围「景霖」,但自从有一次去左隔离舖既「好食」之后就慢慢转移过去。原因之一系味道更川味同埋冇咁咸。仲有佢个沙律亦系令我惊喜同「翻啅」既原因之一。今次一共点了三样食物:1. 麻香鸡 ($18),鸡肉同芹菜比例大约一半一半,要了小辣味道刚好,麻辣亦够,作为小食其实份量唔少,性价比好高。2. 蔬田沙律($28)作为食不定时既流动上班一族,平时最希望有机会可以食多啲蔬果,呢个绝对比普通油菜全走吸引同醒胃,份量一样不少。比较钟意既系佢入面有不少「红、黄、绿椒」,令全份沙律多左不少清甜。3.)卤大肠金菇功夫面($36+1)纯粹一试,因为一个人食三样嘢确实系会有啲饱😅所以淀粉质方面求其要一碗点缀下就算。卤大肠虽然系推介,但口感偏硬,而且卤水味调较得偏酸,食食下会唔觉得系卤水嚟。汤底方面,要了小酸辣,唔知忯火咪前面食左麻香鸡同沙律啲灯笼椒关系辣度略嫌不足,似微辣多啲,不次会叫中辣。面底试左下功夫面,我会形容系幼既阳春面,唔够米线滑口同弹牙,我下次会食番米线。今次系我第二次食,

3.)卤大肠金菇功夫面($36+1)

今次系我第二次食,两次都有点沙律,因感觉真系健康一些。之后在荃湾区夜收工又想快食都一定会再帮衬👍👍
2018-12-12
宵夜